Aansluiting DST

U wilt aan de slag met DST, maar hoe werkt het nu precies? We zetten de mogelijkheden op een rij.

Via eigen kassasysteem

U wilt aan de slag met DST, maar hoe werkt het nu precies? Fietsondernemers kunnen gewoon via hun eigen kassasysteem de gegevens van DST ontvangen. Onderstaande kassasystemen hebben standaard een koppeling met DST en leveren automatisch DST-data zonder dat u daar iets voor hoeft te doen:

– Adsoft
– Cyclesoftware
– Wilmar

Bij sommige kassasystemen moet de aansluiting eerst worden geactiveerd met de persoonlijke activatiecode van de dealer. Dit geldt voor:
– Vendit
– Ittare
– alle andere systemen.

Begin 2014 hebben retailers deze activatiecodes van DST ontvangen. Geen codes? Mail dan naar support@stichtingdst.nl. Per kassasysteem verschilt de wijze van aansluiten.
Per kassasysteem verschillen de vervolgstappen voor de aansluiting: u voert de activatiecode zelf in, of de kassaleverancier doet dit. In enkele gevallen dient u een cab module af te nemen bij uw kassaleverancier. Uw eigen kassaleverancier kan u informeren over de mogelijkheden en werkwijze.

Zonder kassasysteem

Ook zonder kassasysteem is het mogelijk om van de DST-data gebruik te maken. Omdat DST een API (application programming interface) heeft, kan DST moeiteloos worden gekoppeld aan andere applicaties, zoals een eigen webshop. Je kunt dus als dealer ook zonder kassasoftware gebruik maken van DST.
Door deze API kan DST ook data leveren aan cross retail programma’s zoals bijvoorbeeld i-Aspect, waarbij webshop en winkelzuil steeds actuele artikeldata laten zien.

De API-gegevens kunt u opvragen via support@stichtingdst.nl.