LET OP: DST stopt op 1 januari met CSV-export én ondersteuning 1.0 standaard

DST werkt op dit moment met de vernieuwde artikelstandaard (versie 2.1). Tot 31 december 2016 accepteert DST ook nog data op basis van de oudere (1.0) versie. Na deze datum wordt de versie 1.0 niet langer ondersteund.

Leveranciers
Voor leveranciers betekent dit dat er uiterlijk op 31 december 2016 in 2.1 formaat aangeleverd moet worden, dat kan via CSV én via JSON. Bij het gebruik van JSON zijn er meer mogelijkheden dan bij CSV, bijvoorbeeld het opgeven van meerdere accu’s bij één fiets. JSON is ook minder foutgevoelig dan CSV, daarom prefereert DST JSON-formaat.

Detaillisten
Voor detaillisten (kassasystemen en webshops) is er na 31 december 2016 uitsluitend nog JSON beschikbaar. Dit komt doordat de data die door de leveranciers in JSON wordt aangeleverd niet altijd naar CSV vertaald kan worden, met name door de nieuwe mogelijkheid om meerdere accu’s te specificeren.Via JSON (en de nieuwe API) zijn er bovendien meer mogelijkheden gekomen om data uit het platform te halen, bijvoorbeeld per leverancier en vanaf een bepaalde mutatiedatum. Hierdoor hoeft niet steeds alle data opgehaald te worden, maar uitsluitend de nieuwe en gewijzigde data. Om iedereen voldoende tijd te geven om de overstap te maken, blijft de CSV-export tijdelijk in gebruik Q1, maar DST kan niet garanderen dat deze 1.0 data actueel is. Voor 2.1 data geldt dat daarentegen wel.

Overstappen
DST zal zorgen dat per 1 januari 2017 alle data die in 1.0 formaat beschikbaar was, ook als 2.1 data beschikbaar komt. Zover de leverancier dit niet al zelf doet, zal DST tijdelijk 1.0 data converteren. 1 januari 2017 is voor leveranciers, POS-leveranciers en webshop leveranciers dan ook hèt moment om de stap naar 2.1 te maken.

Wat zijn de acties?

  • Leveranciers dienen vanaf 1 januari 2017 in het 2.1 formaat aan te leveren.
  • Als POS-leveranciers en webshop leveranciers worden gevraagd per 1 januari 2017 over te stappen op het 2.1 formaat via de nieuwe API (in JSON)

Als leveranciers, kassasystemen en webshops overstappen op de vernieuwde standaard en overgaan op JSON, blijft alle artikeldata zichtbaar voor dealers.

Vragen?
Leveranciers, kassaleveranciers en webshops kunnen met DST contact opnemen voor uitleg en nieuwe documentatie (support@stichtingdst.nl).